Utasbiztosítás

"Az utazás az egyetlen pénzen megvehető dolog, amely gazdagabbá tesz." 

Alighanem elég sokan egyetértünk a fenti kijelentéssel, és szeretnénk minél több helyet felfedezni a világon, a tárgyak helyett inkább valódi emlékeket gyűjteni. 

A legtöbb család már hónapokkal előre tervezgeti a nyaralást, vagy akár egy téli kiruccanás programját, és szinte mindenkinek fontos szempont az is, hogy ezt az időt a családjával együtt felhőtlenül tudja eltölteni minden szempontból. 

Éppen ezért van nagy jelentősége, hogy ne feledkezzünk meg arról, miért elengedhetetlen egy napi párszáz Ft-os utasbiztosítás főként abban az esetben, amikor külföldi utazást tervezünk. 

A folyamatos figyelmeztetések és a több százezres vagy akár milliós károkról szóló hírek ellenére azonban a magyar utazóknak még mindig csak kétharmada gondoskodik a biztonságáról mielőtt elutazik. 

Gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen különösebb jelentősége lehet az utasbiztosításnak akkor, ha rendelkezünk európai biztosítási kártyával, ami alapján minden európai országban el kell lássanak betegség vagy baleset esetén. 

Ez részben igaz, azonban figyelembe kell venni, hogy egyes országok egészségügyi ellátásában mekkora különbségek mutatkoznak az árak tekintetében olyan esetekben, amikor valamilyen gyógykezelést akarunk igénybe venni, vagy nem közvetlen életveszély elhárításáról van szó, netán több napos kórházi ellátásra van szükségünk. 

Ezt az előnyt szerezhetjük meg egy megfelelő utasbiztosítással, például abban az esetben, ha egy medúzacsípés következtében allergiás tüneteink jelentkeznek és orvosi ellátásra szorulunk, aminek a költsége akár többszáz euró is lehet, nem beszélve egy síbaleset utáni helikopteres mentés átszámítva többmilliós költségéről, amit szintén kizárólag az utasbiztosítás tud fedezni. 

Ez azzal magyarázható, hogy hiába van európai kártyánk, az ellátásnak csak egy töredék része térítésmentes. Legyünk biztosak abban, hogy jól fog telni az utazás, még ha valamilyen ügyes-bajos dologgal is kell szembenézni, és a rossz szájíz és az akár vállalhatatlan költségek helyett inkább a szuveníreket hozzuk haza.