Gépjármű biztosítás 

Magyarországon a közúti gépjármű-állomány nagysága az utóbbi években folyamatosan növekszik, a 2019-es évben már meghaladta a 3,8 millió darabot. 

Egyesek számára az autók, buszok, motorok és teherautók csak szimpla közlekedési eszközök, mások pedig már szinte családtagként, féltve őrzött kincsként tekintenek rájuk. Bárhogyis viszonyuljunk azonban hozzájuk, a gépjárművek a mindennapi életünk részei, és a rendszeres karbantartáson, valamint a biztonságos közlekedésen túl gondoskodnunk kell a megfelelő védelmükről is. 

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nem választható biztosítási forma, mindenkinek meg kell kötnie, aki valamilyen gépjárművel rendelkezik. Ez az általunk, másoknak okozott személyi sérüléses és vagyoni károkat hívatott helyettünk megtéríteni, amennyiben a kárt nem szándékosan, ittasan vagy bódult állapotban okoztuk. 

A díj mellett érdemes végiggondolni, mely kiegészítők bizonyulhatnak hasznosnak a mindennapokban, amelyeket a KGFB mellé plusz szolgáltatásként rendelhetünk. Ilyenek például a vad- és háziállatkár, természeti károk, kátyúkár, poggyászkár, stb. 

Amennyiben azonban teljes körű védelemre vágyunk, vagy hitel is kapcsolódik a gépjárműhöz, úgy a megoldás a CASCO biztosítás megkötése, amely alapvetően a saját gépjárművünkben keletkező károk enyhítésére szolgál, tehát, hogy ezen károkat részben a biztosító fizesse ki. 

A CASCO szerződések 4 legfőbb kockázati eleme az elemi kár, a lopáskár, a töréskár, és az üvegkár, melyeket igény szerint variálhatunk, a kiegészítők sora pedig napjainkban már a végtelenhez közelít (avulásmentes térítés, baleseti asszisztencia, hibás tankolás, kölcsöngépjármű, stb). 

Nagyon fontos tisztázni az önrész százalékos és forintban meghatározott összegét egyaránt, melyek jelentősen tudják befolyásolni a szerződésünk díját valamint a kárkifizetések értékét is.

Fontos tudnivaló: a biztosítót váltóknak az aktuális szerződésüket az évforduló előtt legalább 30 nappal fel kell mondaniuk, tehát érdemes időben tájékozódni az új tarifákról.