Lakásbiztosítás

Az ember legfontosabb értéke a saját- és családja élete után az ingatlana. 

A legtöbb család otthonának felépítésében és berendezésében gyakran egy élet - akár több generáció - munkája van benne. Egy erősebb vihar pusztítása, egy komolyabb tűzkár vagy egy betörés után a jól megválasztott biztosítás pótolhatatlan segítséget jelenthet a helyreállításához.  Éppen ezért nagyon fontos, hogy a biztosítás kiválasztásakor mindig körültekintően járjunk el. 

Mire terjedhet ki a lakásbiztosítás? 

Az ingatlanokra (lakás, ház, garázs, nyaraló) és ingóságokra (bútorok, szórakoztató- és háztartási elektronikai eszközök) vonatkozó vagyonbiztosításokat tűz és elemi károk (ilyen a villámcsapás, a vihar, az árvíz, a földrengés, valamint a jégverés és a robbanás) esetére lehet kötni. Ezeket az úgynevezett alapfedezeteket van lehetőség kiegészíteni a különböző sajátos igényekkel is. 

A kiegészítő biztosítások közül a legelterjedtebbek a vezetékes víz által okozott károk (csőtörés), a betöréses lopás, a rablás és ezekhez kapcsolódó vandalizmus, valamint az üvegtörés. 

Mindezek mellett választhatunk különböző kisebb élet-, egészség-, és balesetbiztosítási csomagokat, biztosíthatjuk házi kedvenceinket (kutya, macska), mobiltelefonunkat, valamint a megsemmisült személyi okmányok pótlására, zárcsere költségeire és akár - bizonyos összeghatárig - a készpénzre is fedezetet nyújthat a biztosító. Fontos eleme lehet még a lakásbiztosításoknak a kiegészítő felelősségbiztosítás, amely a családtagok által harmadik személynek okozott károkra is kiterjedhet.

Fontos tudnivaló: a biztosítót váltóknak az aktuális szerződésüket az évforduló előtt legalább 30 nappal fel kell mondaniuk.

Ingyenes előfedezet: Amíg előző biztosítása tart, addig az újnak a díját nem szükséges fizetnie, mégis megvédi Önt olyan károk esetén, amelyekre az előző szerződés nem terjed ki, vagy szolgáltatása alacsonyabb az új biztosítás szolgáltatásánál. 


Gondolkodjon előre! Kérje a díjmentes kalkulációt még ma!